Opintojeni aikana edessäni oli vaikea päätös. Halusin erikoistua uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen, mutta myös energiatuotantotekniikka kiinnosti kovasti. Sitten tajusin, että voin pitää molemmat!…
Category: Töissä Swecolla
Swecolla suunnitellaan tulevaisuuden kaupunkeja ja yhteiskuntaa innostavassa ja mutkattomassa ilmapiirissä. Meillä on matala hierarkia ja olemme asettaneet tiimit päätöksenteon keskiöön: meillä asiantuntijat saavat keskittyä projekteihin ja suunnittelutyöhön rakennetun ympäristön ja teollisuuden parissa.


Tunteet kuuluvat työpaikalle
Tunneäly ja empatia ovat avainasemassa, kun työyhteisöjä johdetaan jatkuvassa muutoksessa epävarmassa maailmantilanteessa. Tämän päivän kilpailullista työkulttuuria piinaa tunnetusti alituinen kiire. Deadlinejen tiheikössä tunteille ei tunnu löytyvän sijaa. Ne sivuutetaan ja ulkoistetaan helposti työterveyspsykologin, kehityskeskustelun ja epämuodollisten kahvittelujen sisällöiksi. Tunteet nähdään helposti heikkoutena, tai että ne eivät kuulu työpaikalle. Swecon infratoimialalla olemme rakentaneet johtamiskulttuuria ja ajatusmaailmaa,…

Open working culture at Sweco supports career move to Finland
The possibility to make a positive impact on society, strong support for career development and a relaxed working culture are among the main motivators that have kept Miguel Moreira and Rui Peixeiro happy at Sweco in Finland….

Laskettelurinteiden ja ensilumenlatujen lumetus vaatii paljon vettä
Ilmastonmuutoksen seurauksena runsaslumisten talvien joukossa on yhä pohjoisempana leutoja ja sateisia talvia. Monissa laskettelu- ja hiihtokeskuksissa tilanteeseen varaudutaan kestävästi toteutetuilla lumetusjärjestelmillä. Swecon vesihuoltoprojektien asiantuntija Heikki Pärnän työpöydälle on kertynyt viime vuosina yhä enemmän erilaisten lumetusjärjestelmien suunnittelua. Ne vaativat ihan omanlaistaan vesihuolto-osaamista, joka on karttunut projekti projektilta. Lisäksi Pärnän oma mäkihyppyharrastus auttaa ymmärtämään käyttäjien näkökulmaa ja…

Talot vähähiilisiksi materiaaleilla vai energialla?
Uudisrakennusten täytyy vuoteen 2025 mennessä olla riittävän vähähiilisiä, jotta lupa rakentaa heltiää. Vähähiilisiä tulee olla, jotta ilmastotavoiteisiin päästään – ylätason tavoitteena on maapallon keskilämpötilan nousun rajoittaminen 1,5 asteeseen. Käytännössä Suomi haluaa olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Kuinka paljon talonrakennus ja toisaalta kiinteistönpito vaikuttavat kokonaisuuteen? Jos kaikkien talonrakennushankkeiden kaikki mahdolliset rakenteet korvataan kokonaan vähähiilisillä vaihtoehdoilla, Suomen…

Sweco tarjoaa mahdollisuuden työskennellä estenomina ihan uudenlaisessa ympäristössä
Swecolla työskentelee yllättävän taustan omaavia asiantuntijoita monilta eri aloilta. Kosmetiikka-alan eli estenomian opiskelijana työskentelen itse Swecon kosmetiikan turvallisuuspalveluiden parissa. …

Palaute on merkki siitä, että ihmisen työ huomataan
Jokainen ihminen ja jopa yritys rutinoituu aika-ajoittain omassa toiminnassaan, kun kyseistä tehtävää on tehty riittävän pitkään. Tällöin helposti sokeutuu omalle toiminnalleen ja jossain vaiheessa oma kehitys pysähtyy, mikäli emme saa riittävän usein palautetta omasta toiminnasta. Monessa organisaatiossa varsinkin näin etätyöaikana työntekijät usein kokevat puurtavansa yksin. Elämme ilman eleitä ja ilmeitä, sanallisen viestinnän varassa. Teams-palavereissa mikropalaute,…

On ihan ok, ettei koko ajan harmita
Työelämässä, kuten kaikessa muussakin, on erilaisia trendejä. Elämän leppoistamisen, reppureissaamisen ja viimeistään erämaamökkietätyöskentelyn yleistyttyä tuntuu siltä, että vanha kunnon työnteko on mennyt muodista. On helpompi sanoa, että odottaa lomaa tai eläkettä tai perjantaita kuin sanoa, että pääsääntöisesti viihtyy työssään ihan hyvin. On sosiaalisesti hyväksyttävämpää kertoa, että haluaa jäädä aikaisin pois työelämästä kuin tunnustaa, että oikeastaan…

Ihmiskontakteja tai ei, pääsin perehtymään ihmiskeskeiseen työyhteisöön
Virtaviivainen siirtyminen koulunpenkiltä täysipäiväiseen työelämään, tuo suoritusyhteiskunnan aikuistumisriittien kulmakivi. Kun oma vuoroni vihdoin koitti, ja pääsin tämän vuoden alussa — virtuaalinen koulutodistus kainalossa — ylpeänä hakemaan uudet työvälineeni Ilmalan-konttorilta, tunteeni vaihtelivat innostuneesta hermostuneeksi. Olin innostunut, koska olin onnistunut löytämään mieluisan, itseäni kiinnostavan työpaikan. Tunsin itseni onnekkaaksi jo siitäkin syystä, että pääsin siirtymään niiden etuoikeutettujen ihmisten joukkoon, jotka poikkeusolojen aikana pystyvät jatkamaan päivätöitään turvallisilta kotikonttoreiltaan käsin. Vaikka olin tietoinen etätyöskentelyn tuomasta etuoikeutetusta asemastani, tunsin samalla pientä hermostuneisuutta tulevaa perehdytysjaksoa kohtaan. Pelkäsin, etten tulisi saamaan vastavalmistuneen kaupunkisuunnittelijan tarvitsemaa tukea haastavimpien työtehtävien ratkomisessa. Tuumailin myös, ettei työyhteisöön sopeutuminen ja uusiin…

Ympäristöystävällisempiä kosmetiikkavalintoja – Mitä ekologisuus tarkoittaa kosmetiikan valmistuksessa ja käytössä?
Moni meistä pyrkii tekemään entistä ympäristöystävällisempiä valintoja arjessaan niin ruoan, liikkumisen kuin asumisenkin suhteen. Mutta miten on käyttämämme kosmetiikan laita ja millaista ekologista kosmetiikka on saatavilla? Kosmetiikkaostoksilla ei ole välttämättä aina helppoa tehdä ympäristöystävällisiä valintoja, kun tuotteeseen vaikuttaa niin monta eri tekijää. Jätettä syntyy kaikissa tuotteen elinkaaren vaiheissa: valmistuksessa, kuljetuksessa, käytön aikana ja kun pakkaus heitetään pois. Kuluttajan täytyy osata ymmärtää tuotteista esitettäviä markkinointiväittämiä, jotka voivat joskus…