Töissä Swecolla

Swecolla suunnitellaan tulevaisuuden kaupunkeja ja yhteiskuntaa innostavassa ja mutkattomassa ilmapiirissä. Meillä on matala hierarkia ja olemme asettaneet tiimit päätöksenteon keskiöön: meillä asiantuntijat saavat keskittyä projekteihin ja suunnittelutyöhön rakennetun ympäristön ja teollisuuden parissa.

Swecolla saa parhaan mahdollisen perehdytyksen kesätyöstarttiin

July 10, 2018

Olen Sohvi ja murteestani jo kuulee, että lapsuuteni kotipaikkakunta on Savossa, vaikka muutin rakkaaseen Hervantaan melkein kaksi vuotta sitten. Tuolloin aloitin opiskelut Tampereen teknillisessä yliopistossa, tutustuin uskomattomiin ihmisiin ja päädyin mukaan monenlaiseen fuksitoimintaan. Samoihin aikoihin Sweco lanseerasi fukseille aamiaistilaisuuden TTY :n kampusalueella, jonne lähdin myös verkostoitumaan.

Swecon fuksiaamiaiselta löysin ystävällisiä ja avoimia swecolaisia, mutta myös yllätyksekseni kandiaiheeni ja keväällä kirjoitin Swecon ensimmäisenä Kandikiihdyttämön opiskelijana kandidaatintyöni Swecon asiantuntijoiden tiiviissä ohjauksessa. Nyt olen työskennellyt Swecolla kesäharjoittelijana reilun kuukauden.

Neljän viikon aikana olen saanut parhaan mahdollisen perehdytyksen ja päässyt heti mukaan haasteellisiin projekteihin. Saan itse kokeilla ja ratkaista, tutkia ja etsiä vastauksia, ja se on oppimisessa tärkeintä. Apua saa kuitenkin heti omalta esimieheltä tai muilta perehdyttäjiltä, jos sitä tarvitsee. On tärkeä tuntea, että minuun luotetaan.

On huomannut töiden edetessä, miten tietoa on tarttunut yliopiston luennoilta ja harjoituksilta mukaan ja miten sitä hyödyntää omassa työssä. Samalla olen kuitenkin ymmärtänyt, kuinka paljon tietotaitoa ja kokemuksia tässä työssä tarvitaan, jotta voi kutsua itseään asiantuntijaksi.

Minkä kokoista puutavaraa tilataan työmaalle? Jos kohteeseen tehdään muutoksia, miten ne vaikuttavat muuhun tekemiseen? Näitä kysymyksiä on tullut paljon eteeni ensimmäisten kesätyöviikkojen aikana.

Olen myös oppinut, kuinka tärkeää on yrittää itse. Ei kannata pelätä epäonnistumista. Perehdyttäjäni on jaksanut joka kerta palauttaa piirustukseni ja kertonut, mikä meni vikaan ja miten virheet kannattaa korjata. Samalla oma rohkeus ja motivaatio on vahvistunut.

Seuraavassa kohteessani pääsen suunnittelemaan rivitaloa, jonka piirustusten tulisi olla valmiina heinäkuun lopussa. Tuossa vaiheessa toivon, että olen saanut tarpeeksi ohjausta ja sitä kautta taas lisää varmuutta tekemiseeni.

Työn ja vapaa-ajan sovittaminen on minulle tosi tärkeää. Swecolla se varmasti onnistuu, koska työtä voi näppärästi tehdä myös etänä. Tosin itse olen mielelläni vielä tällä hetkellä toimistolla, jotta saan tarvittavaa apua ja neuvoa kollegoilta.

Tykkään tehdä asioita täysillä, niin töissä kuin vapaa-ajallakin. Töiden ohella ehtii mennä mökille pyöräilemään ja uimaan. Suunnittelutyötä voin tulevaisuudessa tehdä rennosti vaikkapa laiturin nokasta. Hyvää kesää kaikille!

Sohvi Hyvärinen, suunnittelijaharjoittelija, Sweco

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *