Töissä Swecolla

Swecolla suunnitellaan tulevaisuuden kaupunkeja ja yhteiskuntaa innostavassa ja mutkattomassa ilmapiirissä. Meillä on matala hierarkia ja olemme asettaneet tiimit päätöksenteon keskiöön: meillä asiantuntijat saavat keskittyä projekteihin ja suunnittelutyöhön rakennetun ympäristön ja teollisuuden parissa.

Energiaosaajan haaveista tuli totta Swecolla

October 26, 2022

Opintojeni aikana minun tuli tehdä vaikea päätös. Halusin erikoistua uusiutuvaan energiaan ja kiertotalouteen, mutta myös energiatuotantotekniikka kiinnosti kovasti. Sitten tajusin, että voin pitää molemmat! Vielä kun löytyisi yritys, jossa voin hyödyntää laajaa energiaosaamistani.

Jo työhaastattelun aikana minulle tuli tunne, että tämä voisi olla se oikea minulle. Haastattelutilanne oli mukava ja rento ja huomasin heti, että Swecolla ollaan aidosti kiinnostuneita työntekijöistä.

On sanomattakin selvää, että fiilis oli huikea, kun minut pyydettiin Swecolle töihin. Pääsin mukaan yhteisöön, jossa osaamiseni lisäksi arvostetaan myös oman uran ja ammattitaidon kehittämistä.

Aloitettuani työt Varkauden toimistolla yllätyin superpositiivisesta asenteesta opiskelijoita ja vastavalmistuneita kohtaan. Swecolla ymmärretään, että uran alkuvaiheessa olevien käytännön kokemus opituista asioista on vielä aika vähäistä, joten työtehtävät suhteutetaan osaamisen mukaan. Tarpeen vaatiessa saamme lisäkoulutusta.

Swecolla huolehditaan hyvin myös opiskelijoiden harjoittelusta ja päättötyön ohjaamisesta. Tahtotilana on, että työyhteisöömme jäädään myös valmistumisen jälkeen.

Työntekijän arvostus näkyy heti uran alkuvaiheessa. Olen itse saanut loistavan perehdytyksen, johon on mukavasti osallistunut koko paikallinen työyhteisö. Lisäksi tukenani on ollut Swecon kattava perehdyttämiskoulutus. Työyhteisöön tutustuminen on ollut helppoa pienessä, kahdentoista henkilön toimistossa. Täällä työkaverit vaihtavat tietotaitoa ja tavataan yhteisillä lounailla joko paikanpäällä tai etänä. Eikä ole väliä oletko rivikollega vai esihenkilötasolla – juttelemme yhdessä avoimesti monista hauskoista ja haasteellisistakin asioista.

Toimistomme Varkaudessa sijaitsee teollisuuskaupungin keskellä ja se näkyy arjessamme vahvasti. Suurimmat asiakkaamme ovat paikallisia teknologia-alan yrityksiä ja olemme keskittyneet kattila- ja haihduttamoprojekteihin. Lisäksi meillä on laaja-alaista osaamista moninaisiin projekteihin. Huipputiimimme käsissä onnistuvat niin pienet kuin isotkin projektit ja kokemustakin löytyy monipuolisesti esimerkiksi kaivosteollisuuden parista.

Halu kehittyä ja edetä uralla on minulla voimakas. Haaveilen työstä projektipäällikkönä, mutta ensin on hallittava suunnittelun kaikki osa-alueet. Odotan innolla ensimmäistä projektia, yhteisiä hetkiä ja verkostoitumista työkavereideni kanssa ja asiakkaidemme tapaamista.

On mahtavaa olla osa näin hienoa työyhteisöä. Seison ylpeänä swecolaisena muiden työkavereideni rinnalla. Tästä on hyvä aloittaa.

Kirjoittaja Roosa Lipsanen on työuransa alkumetreillä. Hän toimii nuorempana suunnittelijana Swecolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *