Töissä Swecolla

Swecolla suunnitellaan tulevaisuuden kaupunkeja ja yhteiskuntaa innostavassa ja mutkattomassa ilmapiirissä. Meillä on matala hierarkia ja olemme asettaneet tiimit päätöksenteon keskiöön: meillä asiantuntijat saavat keskittyä projekteihin ja suunnittelutyöhön rakennetun ympäristön ja teollisuuden parissa.

Pidetään yhtä myös etätöissä – 6 + 1 vinkkiä yhteisöllisyyden rakentamiseen etänä

January 5, 2021

Etätyön lisääntyminen on tuonut meille uusia haasteita yhteisöllisyyden rakentamiseen, sillä käytävillä ja kahvitauoilla ei enää kohdata työkavereita yhtä usein kuin ennen. Yhteydenpitotavat oman tiimin, kollegojen ja muiden yhteistyötahojen kesken ovat muuttuneet ja yhteisöllisyyden rakentamiseen ja kohtaamisiin on panostettava entistä enemmän.

Lue alta Swecon HR-tiimin ehdotuksia ja konkreettisia vinkkejä yhteisöllisyyden rakentamiseen!

1. Tavatkaa myös etänä säännöllisesti

Varatkaa aikaa yhteisille (etä)tapaamisille. Kun kohtaamme harvemmin kasvokkain, nousevat etätapaamiset tärkeään asemaan kuulumisten vaihdossa. Aloittakaa palaverit aina tervehdyskierroksella, jossa jokainen saa vuorollaan kertoa päivän kuulumisistaan. Välillä voidaan käydä läpi työasioita, välillä taas vapaa-ajan kuulumisia. Muista myös videon käyttö, vaikka edes aluksi! Työkavereita on aina mukava nähdä.

2. Valitkaa sopivat kanavat

Valitkaa omalle tiimillenne sopivimmat keskustelukanavat, esimerkiksi yhteinen Teams-kanava. Muistakaa myös seurata kanavaa aktiivisesti. Kun Teams on auki koko päivän, voitte ”huudella sermin yli” virtuaalisesti kollegalle. Halutessanne voitte perustaa kanavia myös epävirallisemmille asioille.

3. Kiitä ja anna palautetta

Yhteisissä kohtaamisissa on tärkeää jakaa onnistumiset ja kiitokset. Palautetta voi antaa meistä jokainen niin kollegoille kuin esimiehillekin. Ota tavaksi myös kiittää kollegaa. Pienillä jutuilla voimme luoda yhdessä positiivista energiaa ja innostunutta työvirettä. Ottakaa etätapaamistenne ohjelmaan siis myös palautteiden jakaminen.

4. Tartu puhelimeen

Pidä aktiivisesti yhteyttä kollegoihisi ja tiimikavereihisi. Soita rohkeasti työkaverillesi, jos jokin asia mietityttää. Ole itsekin tavoitettavissa ja luo tunnetta, että sinua on helppo lähestyä. Jatkuvasti ei tietenkään tarvitse olla käytettävissä, mutta on hyvä varmistaa, että tärkeät asiat edistyvät ja tieto kulkee.

5. Pitäkää yhteisiä etätaukoja

Unohtakaa hetkeksi työasiat ja keskustelkaa jostain ihan muusta. Tämä voi tapahtua vaikkapa yhteisen etälounaan tai -kahvitauon äärellä. Kun hetkeksi irrottautuu työasioista, saa työpäivän lomaan lyhyitä palautumistaukoja. Muistakaa laittaa myös videot päälle, samalla voi esitellä toisille vaikkapa päivän kahvimukin tai ruoka-annoksen.

6. Yhteinen haaste tai kisailu

Järjestäkää yhteinen haaste tai kilpailu jonkin työn ulkopuolisen asian parissa. Voitte kisailla vaikkapa siitä, kuka saa eniten askeleita päiväänsä tai pitäkää tietovisa nettipalvelussa. Miettikää, mikä juuri teidän porukallenne olisi sopiva tapa haastaa itseä ja muita.

+ BONUS: Ylös, ulos ja lenkille!

Muista huolehtia omasta jaksamisesta ja hyvinvoinnista. Monet meistä istuvat päivittäin jopa tunteja Teams-palavereissa. Olisiko mahdollista pitää jokin tapaaminen vaikkapa lenkkipolun ääressä? Jos sinun tehtävänäsi on vain ideoida tai kommentoida, laita kuulokkeet päähän ja lenkkikengät jalkaan ja suuntaa ulos haukkaamaan happea! Myös Swecon kehityskeskusteluja eli Sweco Talkeja on onnistuneesti pidetty yhdessä ulkoillen.

Riikka Rannikko, HR-koordinaattori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Name *